Διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των Γυναικών

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους. Γιορτάζεται ο ρόλος και η θέση των Γυναικών στην κοινωνία. Έχει να κάνει με την γενικότερη επιθυμία για αλλαγή και την πραγματοποίηση των στόχων μας.

Αν μπορούσαμε να διδάξουμε με κάποιον τρόπο στα νεαρά κορίτσια την δύναμη του να πιστεύεις στον εαυτό σου και να πραγματοποιείς απίστευτα πράγματα θα ήταν καταπληκτικό.

Πράγματι, η «ισότητα» που θεωρούμε οι σημερινές γυναίκες ως δεδομένη κερδήθηκε τα προηγούμενα χρόνια μέσα από διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο. Ενώσεις γυναικών και ακτιβίστριες διαδήλωναν για να κάνουν γνωστά τα δικαιώματα μας καθώς και τη θέση των γυναικών στην κοινωνία.

Ο αγώνας ήταν δύσκολος και η θέση των γυναικών, έναντι των αντρών, καλυτέρευσε με γυναίκες να κερδίζουν καλύτερες θέσεις εργασίας και το δικαίωμα ψήφου. Στα μετέπειτα χρόνια οι γυναίκες κέρδισαν σημαντικές θέσεις στο χώρο εργασίας, έγιναν ηγέτες χωρών και έδωσαν έμπνευση σε άλλες γυναίκες. Παρόλα αυτά, υπάρχουν περιπτώσεις και χώρες που δεν αντιμετωπίζουν τη γυναίκα ίση με τον άνδρα.

Γυναίκες εξακολουθούν να γίνονται θύματα οικογενειακής ή σεξουαλικής βίας ακόμη και σε χώρες που υποθετικά επιβραβεύουν την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η αλλαγή στη σκέψη ξεκινάει από το σπίτι και δεν σταματάει εκεί. Η «φιλανθρωπία» επεκτείνεται με σκέψεις όπως: «Που αλλού μπορώ να προσφέρω και να κάνω τη διαφορά;», «Πώς μπορώ να υποστηρίξω κάποια οργάνωση με θύματα γυναίκες;», «Πώς μπορώ να καθοδηγήσω μια άλλη γυναίκα αν χρειάζεται υποστήριξη

Οποιαδήποτε πράξη δράσης προς αυτή την κατεύθυνση είναι σημαντική.

Τι ακριβώς γιορτάζουμε την Ημέρα της Γυναίκας;

International-Womens-Day-Euthalia

Στις 8 Μαρτίου, κάθε χρόνο, γιορτάζουμε την Ημέρα της Γυναίκας παγκοσμίως. Η μέρα είναι αφιερωμένη στα οικονομικό-κοινωνικό-πολιτικά επιτεύγματα των γυναικών για ισότητα σε όλους τους τομείς που επιτεύχθηκαν μέσα από αγώνες και διαμαρτυρίες ανά την υφήλιο. Επίσημα, θεσμοθετήθηκε το 1977 από την ΟΗΕ ως ημέρα γιορτής σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Ας μιλήσουν οι αριθμοί

  • Υπολογίζεται πως ο γυναικείος αριθμός επαγγελματικής απασχόλησης αγγίζει το ¼ του δισεκατομμυρίου παγκοσμίως σε σχέση με μια δεκαετία πριν αλλά η αμοιβή τους αντιστοιχεί με την αμοιβή ενός άνδρα το 2006, σύμφωνα με στοιχεία από το Παγκόσμιο Οικονομικό Forum.
  • Περισσότερο από το 1/3 των γυναικών στο σύνολο του πληθυσμού έχει την εμπειρία φυσικής ή σεξουαλικής βίας κάποια στιγμή στη ζωή τους με μεγαλύτερο ποσοστό της γυναίκες στην εφηβεία ή την εμμηνόπαυση.
  • Προγνωστικά δείχνουν πως ο αγώνας προς την ανεξαρτησία και την ισότητα δεν έχει τελειώσει. Υπολογίζεται πως θα χρειαστούν 120 χρόνια, επιπλέον, για να γεφυρωθεί το κενό μεταξύ των γυναικών και των ανδρών.
  • Μόνο 55 από τους 500 πιο πλούσιους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο είναι γυναίκες.

H Ημέρα της Γυναίκας σήμερα

Στην Euthalia γιορτάζουμε την Hμέρα της Γυναίκας εστιασμένοι πρώτα στο πως νιώθει η κάθε γυναίκα και στη συνέχεια στο πως φαίνεται εξωτερικά.

«Κάνε να συμβεί»

Η δράση είναι το κλειδί για πολλές νίκες. Να είσαι πάντα ευγενής, να μην είσαι άπληστη και να μην χάνεις ποτέ την πίστη πως θα τα καταφέρεις.

«Να είσαι παρούσα στο τώρα και περήφανη για εσένα»

Η καλύτερη απάντηση σε όλα είσαι ΕΣΥ!

Στην Euthalia πιστεύουμε:

  1. Στον Εθελοντισμό

Καμπάνιες που αφορούν τις γυναίκες ή κέντρα προστασίας αδύναμων γυναικών έχουν την ανάγκη όλων μας. Ο εθελοντισμός ως πράξη είναι σημαντική πόσο μάλλον όταν έχει να κάνει κατά της γυναικείας βίας και ανισότητας. Σε αναζήτηση στο διαδίκτυο θα βρεις συλλόγους ή μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που πραγματεύονται αυτό το λεπτό σημείο υπέρ των γυναικών με πολύ λεπτότητα και σπουδαίες δράσεις.

  1. Στη δύναμη των Γυναικών όλο το χρόνο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιόρτασε! Βρες την αφορμή να επικοινωνήσεις, να συζητήσεις, να εμπνεύσεις και να εμπνευστείς από άλλες σπουδαίες γυναίκες όπως είσαι εσύ, εγώ…. όλες μας.

  1. Tweet

Υποστήριξε με το δικό σου post στα social την Γιορτή της Γυναίκας. Χρησιμοποίησε το @womenday και διαφορετικά hashtags: #WomensDay #IWD2017 #InternationalWomensDay για να ακουστεί η φωνή όλων των γυναικών!

Η Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζετε σε περισσότερες από 40 χώρες κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου.

Ας κρατήσουμε τη φράση «Κάντο να συμβεί» για φέτος και ας αναλογιστούμε πόσα επιτεύγματα έχουμε καταφέρει από το 1909 και πόσα μένουν να επιτύχουμε!

Φέτος, ας γιορτάσουμε την Ημέρα της Γυναίκας και ας είμαστε περήφανες όχι μόνο για όσα καταφέραμε αλλά και για όσα μπορούμε να επιτύχουμε, στο μέλλον!

Happy International Woman’s Day με Euthalia Beauty tips:

  1. Αντικατέστησε τα παλιά προϊόντα ομορφιάς που έχουν λήξει. Όσο μένουν ανοιχτά μετά από κάποιους μήνες αρχίζουν και μαζεύουν βακτήρια, και όσο τα αφήνεις για αρκετό καιρό κλεισμένα στο ντουλάπι σου, μειώνεται η αποτελεσματικότητά τους.

Να κάνεις συχνά απολέπιση και να μην αφήνεις το δέρμα σου με νεκρά κύτταρα

NATURAL-EXFOLIATING-BRIGHTENINNG-BALSAM-CISTUS-FACIAL

 

 

euthalia_logo   Συντακτική ομάδα

FacebookTwitterShare