Ένα σημαντικό ζήτημα που προβληματίζει πολλές γυναίκες είναι αναμφισβήτητα το πώς μπορούν να θωρακιστούν απέναντι στις αλλαγές που επέρχονται στο δέρμα και στα μαλλιά από την είσοδο στην εμμηνόπαυση. Το δέρμα αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος και όταν μπαίνεις στην εμμηνόπαυση, αν χάσεις ένα σημαντικό μέγεθος από τα οιστρογόνα – στοιχείο που επηρεάζει περίπου το μισό γυναικείο πληθυσμό – αυτό και μόνο μπορεί να επηρεάσει το δέρμα σου, να το κάνει πιο λεπτό και πιο ευάλωτο με αποτέλεσμα να χάνει την υποστήριξη που κανονικά έχει από το κολλαγόνο. Τα μαλλιά ακόμη αδυνατίζουν και αυτό επιταχύνεται από την απώλεια οιστρογόνων. Υπάρχουν ποικίλες επιπτώσεις από την αλλαγή των ισορροπιών όσον αφορά τις ορμόνες όταν φτάνεις στην εμμηνόπαυση. Μπορούμε να διακρίνουμε τρεις σημαντικές αλλαγές που συντελούνται στο δέρμα: η πρώτη αφορά το δέρμα το οποίο αδυνατίζει, τόσο ώστε χάνεις περίπου 30% του κολλαγόνου στα πέντε πρώτα χρόνια της εμμηνόπαυσης. Σαν συνέπεια του πιο αδύνατου δέρματος έρχεται η πιο έντονη εμφάνιση ρυτίδων. Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή που επέρχεται με την εμμηνόπαυση είναι ότι χάνεις την ελαστικότητα με αποτέλεσμα να εμφανίζει το πρόσωπο και το σώμα μια πιο κουρασμένη όψη και υφή χαλάρωσης. Η τελευταία μεγάλη αλλαγή είναι ότι το δέρμα γίνεται πιο ξηρό. Γίνεται πιο δύσκολο να βασίζεται μόνο στο νερό, έτσι το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο και αυτό και μόνο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην ανάπτυξη εκζέματος. Γενικά μιλώντας, η εμμηνόπαυση έχει ένα παρά πολύ μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία και την γενικότερη εμφάνιση του δέρματος.

Η φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών γίνεται πιο σημαντική καθώς μεγαλώνεις και το δέρμα γίνεται πιο λεπτό. Επομένως είναι απαραίτητο να έχεις μια καλή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος.

1.Κάποια από αυτά που οι γυναίκες μπορούν να κάνουν για μια βασική φροντίδα δέρματος και μαλλιών είναι να διατηρήσουν τη διατροφή σε εξαιρετικό επίπεδο και να εξασφαλίσουν ότι αυτή περιλαμβάνει σε σημαντικές ουσίες όπως η βιταμίνη C και D ο σίδηρος, ψευδάργυρος.

  1. Ένα απαλό και εκλεπτυσμένο προϊόν καθαρισμού προσώπου που δεν εξαντλεί to δέρμα, δεν σε αφήνει πολύ στεγνή μπορεί να σου λύσει τα χέρια και θέλεις να μείνεις μακριά από ουσίες που μπορούν να το ερεθίσουν όπως το άρωμα. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις το σωστό καθαριστικό προσώπου με το σωστό PH. Συνήθως προτιμούμε προϊόντα καθαρισμού σε υγρή μορφή σε αντίθεση με αυτά που είναι σε σαπουνοειδή μορφή. Καθώς μεγαλώνεις μπορεί να αρχίσεις να καταλαβαίνεις ότι το δέρμα σου γίνεται πιο ευαίσθητο: αρώματα, make up, ουσίες που σε νεότερη ηλικία δεν σε ενοχλούσαν τώρα μπορούν να επιδρούν πολύ αρνητικά στο δέρμα σου. Δοκίμασε το Gentle Hydrating Cleanser με ελαιόλαδο και κίστο. Μπορεί να απομακρύνει τους ρύπους, το make up, καθαρίζοντας σε βάθος την επιδερμίδα ενώ παράλληλα ενυδατώνει και προστατεύει από ενοχλήσεις.
  2. Καθώς το δέρμα μεγαλώνει σε ηλικία δεν “αναπνέει” τόσο εύκολα και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να γίνεται μια σωστή απολέπιση. Δοκίμασε το Brightening exfoliating balsam, απολεπιστικό γαλάκτωμα με ένα απαλό και ενεργό μείγμα με ελαιόλαδο, κουκούτσι ελιάς και κίστο.
  3. Θα χρειαστεί ακόμη να ενεργοποιήσεις την παραγωγή του κολλαγόνου στον οργανισμό σου, οπότε θα χρειαστείς κάποιου είδους ενυδάτωση. Είναι πολύ σημαντικό να ενυδατώνεσαι καλά καθώς τα χρόνια περνούν και μεγαλώνεις. Ειδικά όταν είσαι σε ένα πιο κρύο περιβάλλον. Υπάρχει μια ποικιλία ενυδατικών κρεμών και λαδιών που είναι «φιλικά» προς το δέρμα και που μπορούν να σε βοηθήσουν: ένα από αυτά το Multipurpose dry oil που είναι ένας πολύτιμος συνδυασμός εκλεκτών φυτικών ελαίων και αιθέριων ελαίων μπορεί να σου προσφέρει την σωστή ενυδάτωση που αναζητάς.
    5. Είναι πολύ σημαντικό ακόμη να προστατεύεις το δέρμα σου καθημερινά, 365 ημέρες το χρόνο, να χρησιμοποιείς προϊόν προστασίας για τις UVA και UVB ακτίνες. Προς αυτή την κατεύθυνση, το Hydrating Suntan Oil, ενυδατικό αντιηλιακό λάδι σώματος για φυσική προστασία και μαύρισμα, με ελαιόλαδο, καρύδα και σησαμέλαιο, αναζωογονεί, τονώνει και ενυδατώνει το ξηρό και ερεθισμένο από τον ήλιο δέρμα.
FacebookTwitterShare