Ένας DIY πίνακας που θα σου φέρει την αρμονία στη ζωή

Είτε χρησιμοποιείς Pinterest, είτε απλά κάνεις κολλάζ από αποκόμματα περιοδικών, έχεις τη δύναμη να σχεδιάσεις μόνη σου την αρμονία που θέλεις για το μυαλό, το σώμα και τη ψυχή σου

Σε μια εποχή του θεάματος, που το οπτικό έχει υπερκεράσει τις λέξεις, το Instagram έφτασε να καθορίζει τις σχέσεις με εμάς και τους γύρω μας, υπάρχει ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος που μπορείς να αξιοποιήσεις τη δυναμική αυτή της οπτικοποίησης, της θέασης προκειμένου να μεταμορφώσεις τη δική σου ζωή.

Ο καθένας σχεδιάζει μόνος του τη ζωή που θέλει να ζήσει, κάνοντας επιλογές και παίρνοντας πολλαπλές αποφάσεις κάθε στιγμή της ημέρας. Ένας τρόπος για να φτιάξεις το δικό σου μοναδικό μονοπάτι για την υγεία, ευτυχία και αυτό-βελτίωση, το οποίο στις ημέρες μας έχει βρει φανατικούς υποστηρικτές παγκοσμίως είναι οι πίνακες οράματος, ή πίνακες επιθυμιών, ή vision boards όπως είναι ευρέως γνωστοί. Σκέψου ένα τετράδιο ή λεύκωμα που συμπληρώνατε στο σχολείο και κολλούσατε πάνω του stickers, αποκόμματα που σε αφορούν, βλέποντας τον εαυτό σου μέσα σε αυτά. Αυτή τη φορά όμως δεν είναι απλά ένα πολύχρωμο τετράδιο που απλά αλλάζει χέρια, είναι ένας πίνακας φτιαγμένος από εσένα για εσένα.

Πρωταρχικός στόχος είναι πώς θα φτάσεις πιο κοντά στον στόχο: να είσαι απόλυτα εναρμονισμένη με τα πραγματικά σου θέλω, την ψυχική γαλήνη, την αρμονία στο σώμα, στην εμφάνισή σου. Πράγματα που θα σε βοηθήσουν να υλοποιήσεις αυτό το στόχο μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά στην μορφή αποκόμματος ή κάποιου μικρού αντικειμένου που μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο πίνακα ο οποίος στη συνέχεια τοποθετείται σε ενα εμφανές σημείο στο δωμάτιο σου. Μπορεί να είναι και μέσα στην ντουλάπα. Πρέπει σίγουρα να είναι κάπου όπου μπορείς να ελέγχεις την πρόοδο που επιτυγχάνεις και αν έχεις καταφέρει να κάνεις κάποια βήματα στο τέλος της ημέρας.

Ένας πίνακας οράματος λειτουργεί με τον νόμο της έλξης, η κεντρική ιδέα είναι ότι προσπαθείς να δημιουργήσεις μια εικόνα κολλάζ με πράγματα, εμπειρίες, ιδεατές καταστάσεις / εμφανίσεις που θα ήθελες να έχεις στη ζωή σου. Η εμπειρία δείχνει ότι συγκεντρώνοντας όλα τα στοιχεία εκείνα διαμορφώνεις τη δική σου μοναδική πραγματικότητα, και δημιουργώντας αυτή την οπτικοποιημένη και απτή αλλά και ιδεατή πραγματικότητα, σταδιακά έλκεσαι προς αυτά. Κοιτάζοντας τα γίνεσαι σταδιακά ικανή να τα προσελκύσεις και να φέρεις στη ζωή σου.

Σκέψου απλά τη δουλειά που θα ήθελες να κάνεις, την εμφάνιση που θα ήθελες να αποκτήσεις, την υγεία που θα ήθελες να ακτινοβολεί το πρόσωπό σου, τα επόμενα ταξίδια που θα ήθελες να πραγματοποιήσεις, τις ανθρώπινες σχέσεις που θα ήθελες να βελτιώσεις, τα ρούχα που θα ήθελες να αγοράσεις, το σπίτι που θα ήθελες να μείνεις. Όσο πιο συγκεκριμένη μπορείς να γίνεις τόσο το καλύτερο.

Μερικά παραδείγματα:

Πιο νεανική εμφάνιση – υγιέστερο δέρμα, πιο λαμπερό με λιγότερα σημάδια από το χρόνο πρόσωπο. Συγκεντρώσου στη σημασία του κάθε τι που θα σου φέρει. Προτίμησε να βάλεις φωτογραφίες φυσικών καλλυντικών για παράδειγμα που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις πιο γρήγορα στο στόχο πχ το Active Eye Serum ή η Active Hyaluronic Cream .

Είναι σημαντικό να βάλεις σε αυτό τον πίνακα να εμφανίζονται πράγματα και καταστάσεις που πραγματικά θέλεις, αντιπροσωπευτικά του τι ονειρεύεσαι από τον εαυτό σου. Για το λόγο αυτό μπορεί να βοηθήσει αρκετά να χρησιμοποιήσεις το Google για να βρεις την κατάλληλη εικόνα η τη λέξη που θα ήθελες να βλέπεις. Είναι πολύ εύκολο να αναζητήσεις διαδικτυακά εικόνες ενός νεανικού λαμπερού προσώπου, επιδερμίδας, μαλλιά και να τα τοποθετήσεις εκεί, η μια στοίβα χρήματα για να συμβολίσεις την αφθονία που επιθυμείς. Απλά τα εκτυπώνεις και τα τοποθετείς. Μια ακόμη εξαιρετική ιδέα για πηγή όμορφων εικόνων που συμβαδίζουν με τα θέλω σου είναι το Pinterest. Μόλις συγκεντρώσει όλες τις εικόνες φωτογραφίες τότε θα χρειαστείς ένα μικρό πίνακα ανακοινώσεων και κόλλα η ταινία να τα κολλήσεις. Αν δεν είσαι τόσο fan της χειροτεχνίας μπορείς να ετοιμάσεις τη digital εκδοχή του πίνακα. Να το αποθηκεύσεις στον υπολογιστή σου και να ελέγχεις καθημερινά τι από όλα αυτά έχεις ξεκινήσει να τα φέρνεις στη ζωή σου. Μπορεί να είναι το εσωτερικό από την πόρτα της ντουλάπας σου, ή το ψυγείο σου, η ένας τοίχος από το δωμάτιό σου. Δεν χρειάζεται να το κοιτάς 24/7, χρειάζεται όμως να έρχεσαι σε επαφή μαζί του. Μη διστάζεις να ανανεώνεις με νέο υλικό και να ελέγχεις κάθε έξι μήνες αν είσαι πιο κοντά σε αυτά που θέλεις στη ζωή σου.

Yπάρχουν πολλά παραδείγματα επωνύμων που παραδέχτηκαν δημοσίως πώς η ζωή τους άλλαξε χρησιμοποιώντας ενα vision board. Από τους μεγαλύτερους οπαδούς των vision boards η Οπρα Ουινφρεϊ, η οποία έχει επανειλημμένως αναφερθεί στο θέμα υποστηρίζοντας «προσπαθήστε να φτιάξετε το μεγαλοπρεπέστατο όνειρο και όραμα για τον δικό σας εαυτό. Το καλύτερο δυνατό, την καλύτερη δυνατή εκδοχή του. Γιατί στην πορεία της ζωής γινόμαστε ότι πιστεύουμε». Ο ηθοποιός Ουιλ Σμιθ έχει επίσης παραδεχτεί πόσο σημαντικό ρόλο για την θετική σκέψη στη ζωή του, έπαιξε ένας τέτοιος πίνακας. Μια από τις διασημότερες και πετυχημένες γυναίκες σκιέρ στην ιστορία του αθλήματος η Lyndsey Vonn σε συνέντευξή της δήλωσε ότι πριν από κάθε αγώνα φροντίζει να σχεδιάζει και να οπτικοποιεί την πορεία και την τακτική που θα ακολουθήσει για να πετύχει το στόχο της. Ακόμη προσπαθεί να κάνει προσομοίωση της διαδρομής που θα ακολουθήσει, ακόμη και τις ανάσες που θα χρειαστεί να πάρει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το 1990 ο Τζιμ Κάρεϊ ήταν ένας άσημος πλην φιλόδοξος νέος ηθοποιός. Προκειμένου να νιώσει το κίνητρο να πραγματοποιήσει το όνειρό του αποφάσισε να υπογράψει μια επιταγή 10 εκατομμυρίων δολαρίων με αποδέκτη τον εαυτό του. Αιτιολογία στην επιταγή «για υπηρεσίες υποκριτικής» και ημερομηνία εξόφλησης το 1994. Η χρονιά αυτή ήταν για εκείνον η χρονιά που τελικώς κέρδισε την πρώτη του επιταγή ως ηθοποιός με ακριβώς το ίδιο ποσό για το ρόλο του στην ταινία «Dumb and Dumber».

FacebookTwitterShare